fredag 30. april 2010

Konfirmasjonskake


Egentlig baker jeg ikke kaker lengre, men noen ganger er det kjekt å lage noen spesielle kaker:)
Dette er en kopi av kaken jeg lagde til nevøen min for 2 år siden, men med litt mer detaljer.
Kaken er skjært ut for hånd av 3 langpannekaker og er laget i "real size". ca 1.2m lang

torsdag 29. april 2010

MEI-TAI


Jeg har sydd meg på en mei-tai. Den er sydd utifra bilder og møster jeg har googlet på nett, så har jeg satt sammen de detaljene jeg har likt fra de forskjellige mei-taiene jeg har sett.
Matheo er nå 10 uker gammel, så jeg har laget den litt smalere enn det som står i mønstrene jeg har sett. Den har innsving og er ca 30 cm nede på stykket han har mellom beina.
Jeg har sydd den i denim og mønsterstoff fra stoff og stil. Panelet er foret med et lag fleece fra et ikea-teppe. Magebeltet og stroppene er foret med 3 lag fleece.
Matheo synes det var helt topp å sitte i den, og jeg som aldri har klart p bruke babybjørn fordi den er så tung på skuldrene, synes denne var utrolig behagelig på!!!
Eneste negative er at jeg synes det ble litt for stivt med denim til stropper...det er litt tungt å knyte knutene, men det er jo veldig stabilt da!
Kommer nok til å sy flere slike, i litt gøyere farger, men denne måtte være nøytral nok til at pappaen kunne bruke den også:) he he... Den kan brukes på begge sider, men mønsterstoffet på "innsiden" er jo veldig....æh...mønstrete!!!

onsdag 14. april 2010

Hagegal:)

Tomatplantene fra helgen står pent i vinduskarmen og slikker sol, mens 12 åringen er borte og ser etter spire flere ganger om dagen- Like utålmodig som mammaen er!!

Idag har vi tilegnet oss enda grønnere fingre.
10 åringen har plantet gulrøtter i melkekaartonger. Har lest litt rundt på nett, at man faktisk kan gro de helt ferdig i melkekartongene inne, i stedet for å grave de ned i hagen.... kanskje vi skal grave ned noen og ha noen i vinduet? Er redd de skal bli spist opp av maur ute i hagen.... Jeg har EN fobi, og det er maur...!!! edderkopper og slanger går helt fint, men ekle myldrene maur (i mengder) takler jeg ikke...grøss og gru! Og selvfølgelig finnes det millioner av de ute i hagen min:(





Ellers spirer og gror det i hagen, liljene mine er kommet godt opp.


Det samme er peonene... Mistermannen og jeg plantet hver vår peon i fjor, og har selvfølgelig en intens konkurranse gående på hvem som fr den fineste planten... Han har plantet sin i vårbedet ute, og der er det kommet opp 7 spirer. Jeg har plantet min i solskråningen, og fant den ikke igjen etter vinteren fordi all barken hadde flyttet seg med snøen, og jeg husket ikke akkurat hvor jeg hadde plassert den:( Løsningen på mysteriet ble google!!! He he.... alt man kan finne på nett.. Dere skjønner, google street view bilen var å tok bilder rett etter jeg hadde ordnet i bedene ute, og der fant jeg plasseringen på peonen min og kunne koste den frem fra barken.
Min har bare 5 skudd, men er kommet lengre frem enn misteren sin, så dette blir spennende:)




I morgen skal jeg så sukkererter, reddiker og solsikker.
Det er deilig med vår!!!!!!!!!!!!!!

søndag 11. april 2010

VÅR- trallala vår, trallala vår-i år:)

I dag har det vært 12 grader og strålende sol. Helt fantastisk deilig.
Hele familien var tidlig oppe og alle var med på en liten opprydding i hagen og rundt huset.

12 åringen lurte på om vi ikke kunne plante tomater- favoritt grønsaken hennes.
Hun lovte dyrt og hellig at hun skal passe planten slik at den ikke ender opp som en råtten stilk på verandaen slik mine forsøk på grønsaksdyrking gjorde i fjor.

10 åringen ville plante gulrøtter hunn kan mate kaninen sin med, og siden jeg synes det er utrolig spennende hvert år å se hva vi kan få til, puttet vi hele familien på 6 i bilen og kjørte til det søndagsåpne hagesenteret i nærheten:)

Etter en liten time der, satte vi oss fornøyde i bilen igjen med poser fulle av potter og jord, tomatfrø, gulrotfrø, sukkererter, solsikker, gresskarfrø, blomsterfrø,3 begonia løker og 2 stargazer liljeløker!!! - liljeløkene jeg plantet i fjor, ble jo en suksess, men alle de "forskjelige" løkene jeg kjøpte, viste seg å være samme typen:(


Vel hjemme igjen fikk vi ordnet litt i liljebedet og plantet de nye løkene, fant plass til begoniaene og 12 åringen fikk plante tomatfrøene sine. 10 åringen skal plante gulrøtter i melkekartonger, men vi må bare drikke noen liter melk først!!




I tillegg fikk jeg plantet om plumeriane jeg plantet i fjor...mitt store forsøksprosjekt! Jeg falt helt for denne planten da vi var på Maldivene for 3 år siden, og håper jeg kan få de til inne ved hjelp a plantebelysning.... Jeg har 3 planter som har overlevd et helt år....det er jo en kjempebragd for å være meg!